Save the Fish

Act now, switch to refills!

Tiedät luultavasti kuvat merieläimistä, jotka joutuvat vanhoihin kalaverkkoihin ja kuolevat tuskissaan, koska ne eivät pääse irti. Itse asiassa joidenkin arvioiden mukaan väärin käsitellyt kalaverkot muodostavat jopa 50 prosenttia valtamerten muovijätteestä.

Laiton kalastus on suurelta osin syypää tähän, koska kalastajat pelkäävät joutuvansa kiinni verkkojen perusteella. Jäljelle jääneet "haamuverkot" kelluvat päämäärättömästi vedessä, vaarantavat meren eläimet ja niitä kerätään vain harvoin uudelleen osana puhdistushankkeita.

Verkoissa käytetyn synteettisen langan hajoaminen pienemmiksi muovihiukkasiksi kestää vuosikymmeniä, ehkä vuosisatoja. Ja silloinkaan ongelma ei ole vielä ratkaistu: koska merieläimet nielevät nämä mikromuovihiukkaset ravinnon mukana ja ne pääsevät myös kehoomme, kun syömme merikalaa.

Ole osa ratkaisua: Tue valtamerien puhdistusta

Merellä ja rannoilla eri puolilla maailmaa järjestettävissä varainkeräyksissä näitä kalaverkkoja poistetaan luonnosta ja niille annetaan uusi mahdollisuus:

Muutamme roskat aarteeksi!

Vanhat verkot ja merestä peräisin olevat muovit kierrätetään täyttöjärjestelmämme pumppupulloissa.

Puhtaat valtameret, rannat ja omatunto

Parasta siinä: Voit täyttää annostelijan uudelleen ja uudelleen. Kun kulutat keskimäärin 8 litraa saippuaa kotitaloutta kohden, säästät noin 15 muovipulloa à 500 ml vuodessa!

Tilaa käsisaippuan täyttöjärjestelmä nyt ja valitse kahdesta kesäisestä tuoksusta, jotka tuovat lomatunnelman kylpyhuoneeseesi!

Lisää tulossa – pian lisää suosikkituotteitasi täytettävänä versiona – pysy kuulolla!

Lisäksi suosittelemme