Puhdas juomavesi perheille Bangladeshissa

ilmastonsuojelu? Tehtävämme! Olemme pitkällä hiilidioksidipäästöjen välttämisessä ja vähentämisessä. Siellä missä emme voi (vielä) välttää kasvihuonekaasupäästöjämme, kompensoimme ekososiaalisilla projekteilla, esimerkiksi yhteistyössä Wienin johtavan sosiaalisen yrityksen Heliozin kanssa. Olemme vuodesta 2019 lähtien tukeneet ilmastoprojektia, joka takaa Bangladeshin perheille puhtaan juomaveden.

Koska monilla Bangladeshin alueilla pintavesi on edelleen tärkein juomaveden lähde (sadeveden ohella). Valitettavasti, koska tämä on usein saastunut, se on ensin keitettava, mikä vaatii polttopuita ja sillä on useita kielteisiä vaikutuksia:

  • CO2 vapautuu keitettäessä
  • polttopuuta tarvitaan tähän ja metsä kaadetaan
  • erityisesti naiset käyttävät paljon aikaa polttopuiden keräämiseen
  • talojen jatkuva savu edistää hengityselinsairauksia, erityisesti lapsilla

WADI :n avulla Helioz on siksi kehittänyt kustannustehokkaan aurinkoenergialla toimivan laitteen, jolla saastunut juomavesi voidaan steriloida turvallisesti auringonvalolla.

Toiminta on yhtä yksinkertainen kuin nerokas:
Useat vierekkäin asuvat perheet jakavat WADIn. Laite sijoitetaan yksinkertaisesti aurinkoon vesipullojen kanssa. Näytössä näkyy heti, kun vesi on saavuttanut juomalaadun auringonvalon UV-säteilyn vuoksi.

Menetelmä on osoittautunut hyväksi:
Sairauksia on vähemmän, mutta myös hiilidioksidipäästöjä. Parannamme Bangladeshissa asuvien ilmastoa ja elämää pitkällä aikavälillä - paremmalla juomavedellä ja säästämällä yli 800 tonnia CO2:ta vuodessa!

Löydät lisää tietoa Heliozista ja projektistamme täältä

Lisäksi suosittelemme