pH-arvo kosmetiikassa – se on terveellistä ihollesi

Muistatko kemian tuntisi? Termiä pH-arvo käytettiin varmasti koulussa. Mutta mistä oikein on kyse, etkö ole koskaan ymmärtänyt? Älä huoli, et ole yksin tämän kanssa. Termin takana on enemmän kuin mitä oppitunnin aikana voidaan selittää.

Lyhyesti selitettynä asia on, että vetiset liuokset voivat olla joko happamia, neutraaleja tai emäksisiä. Tämän arvot mitataan yleensä asteikolla 0-14, jolloin pH-arvoa 7 pidetään neutraalina, kaikki alla oleva on hapanta ja kaikki yli 7 luokitellaan emäksiseksi.

Hyvä. Mutta mitä tekemistä sillä on kosmetiikan kanssa?

Sinulle on luultavasti tuttu vinkuva kuiva tunne, joka joskus ilmenee käsien pesun jälkeen saippualla. Useimpien saippuoiden pH-arvo on 9-10 ja ne ovat siksi emäksisiä - mikä on täysin järkevää, koska niiden oletetaan poistavan likaa iholtamme. Mutta kun kädet kuivuvat, se tarkoittaa, että ihon luonnollinen suojaava happovaippa tuhoutuu. Ja sitä tulee välttää niin paljon kuin mahdollista!

Suojaava happovaippa ja mikrobiomi

Ihomme pH-arvo on luonnollisesti välillä 4,5-5,5 - tämä vaihtelee kehon osan ja henkilön mukaan. Ihon luonnollisen suojakalvon keskiarvoksi annetaan usein 5,5 - ihomme on lievästi hapan, minkä vuoksi puhumme myös suojaavasta happovaipasta, kun tarkoitamme meitä ympäröivää tali-, hiki- ja sarveissolukerrosta. Yhdessä terveiden bakteerien kanssa se muodostaa mikrobiomin , joka suojaa meitä ympäristön vaikutuksilta ja mikro-organismeilta.

Niin nerokas kuin tämä suojakalvo onkin, se on valitettavasti myös erittäin herkkä ja se voi helposti häiritä. Siksi kosmeettisten tuotteiden pH-arvon tulee olla mahdollisimman lähellä ihon pH-arvoa, mikä tekee tuotteista yhteensopivampia ja suojaa ihosi terveyttä. Koska erityisen herkkä iho poistuu tasapainosta entistä nopeammin, kannattaa kiinnittää huomiota pH-arvoon, jota usein kutsutaan "ihon pH-neutraaliksi" .

Huomio tämä ei tarkoita, että pH-arvo olisi neutraali, koska se vastaisi arvoa 7 - vaan että arvo lähestyy ihon pH-arvoa, eli 5,5!

Tuotteen pH ei ole ainoa tekijä, joka voi horjuttaa luonnollista suojaavaa happovaippaamme, joten kannattaa silti käydä katsomassa!

pH-arvot Hands on Veggies -tuotteissa

Tuotteemme on mukautettu sen kehonosan pH-arvoon, jota varten ne on kehitetty. Suihkugeelin ja vartalovoiteet ovat 5,0-5,5, joten ne ovat pH-neutraaleja ja sopivat täydellisesti pitämään ihosi luonnollisen suojakerroksen ehjänä ja terveenä.

Erikoishoitoaine:

Hiusten hoitoaineissa on kuitenkin miedon happaman alueen pH-arvo osoittanut itsensä, sillä se antaa hiuksille kiiltoa ja tekee niistä sileämmät. Hoitoainetta ei kuitenkaan kannata levittää myöskään päänahkaan, vaan käytä sitä vain hiusten pituuksilla.

Vinkkimme: Oletko jo kokeillut huulirasvojamme ? Nämä ovat erityisesti suunniteltuja prebiootteja ylläpitämään huulten mikrobiomia. Tämä antaa niille entistä paremman suojan kuivumiselta ja halkeiluilta.

Muuten, mikrobiomisi hyötyy myös orgaanisesta käymisestä , joka säilyttää ja hoitaa luonnollisella tavalla. Miedot sokeritensidit puhdistavat myös hellävaraisesti ihon ja hiukset. Olemme kehittäneet tämän kokonaiskonseptin juuri sinua varten, jotta ihosi pysyy terveenä!

Lisäksi suosittelemme