Lehtikaali on paikallinen superruoka iholle ja hiuksille

Ehkä olet kokeillut lehtikaalismoothieta ja ajatellut: "No, se on varmasti niin terveellistä kuin kaikki sanovat..." Mutta et luultavasti tiennyt kuinka terveellistä ja hyödyllistä lehtikaali todella on:

Lehtikaali on suosittu runsaiden ruokien lisukkeena, ja se kokee parhaillaan todellista hypeä superfoodina. Koska se voidaan korjata syys-helmikuun välisenä aikana, se sopii erinomaisesti ravinnevarastojen täydentämiseen talvella. Ei ihme tällä ravinnetiheydellä:

  • A-, C- ja K-vitamiinit.
  • foolihappo
  • kalsium
  • kalium
  • magnesium
  • rauta
  • Omega-3 rasvahapot
  • kuitu
  • fytosterolit
  • kasvipigmentti klorofylli

... ja suuri osa siitä suurempia määriä kuin muut vihannekset.

Edut ihollesi

Ihonhoitotuotteiden ainesosana lehtikaali on myös maaginen: se täyttää ihosi ja hiuksesi vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Se myös tehostaa ihon omaa kollageenituotantoa.

Se sisältää enemmän antioksidantteja kuin useimmat muut vihreät lehtivihannekset, jotka jo toimivat ihon ikääntymistä vastaan sisältä ulospäin. Sen suuri A-vitamiinipitoisuus tukee myös ihanteellisesti ihoa sisältäpäin ja stimuloi kudosten kasvua. Monet erilaiset vitamiinit ovat myös vastuussa siitä, että lehtikaali on uskomattoman kosteuttava. Mutta se myös puhdistaa luonnollisella tavalla myrkkyjä, puhdistaa huokoset ja vähentää ryppyjä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kaalia sisältävien ihonhoitotuotteiden säännöllisellä käytöllä iho näyttää yleensä säteilevämmältä ja terveemmältä.

A-vitamiini on myös ihmelääke kauniille hiuksille: se stimuloi talintuotantoa ja parantaa joustavuutta. Kun käytät lehtikaalia, stimuloit myös päänahan verenkiertoa, mikä puolestaan nopeuttaa hiusten kasvua ja voi jopa vähentää hilsettä. Omega-3 ja Omega-6 vahvistavat myös hiuksiasi ja saavat ne kiiltämään uskomattoman kauniina!

Vaikea uskoa, mutta lehtikaali ei vain maistu hyvältä smoothiessa tai salaattina, vaan se voi olla myös terveellinen kumppani tv-iltaan:

Resepti - lehtikaalilsipsit

  • 250 grammaa lehtikaalia
  • 3 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa

Pese ja puhdista lehtikaali, revi sopivan suuriksi paloiksi, anna kuivua hyvin. Marinoi lehdet kulhossa oliiviöljyn ja suolan kanssa. Kuumenna uuni 130 °C:seen. Levitä lehtikaali hyvin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yksittäiset lehdet eivät saa olla liian lähellä toisiaan ja paista noin 30-40 minuuttia. Jos avaat uunin luukun silloin tällöin raolleen, vesihöyryä pääsee ulos ja lastut muuttuvat rapeammiksi.

Lisäksi suosittelemme