Dos & Don'ts terveelle ruskettuneelle iholle

Kesä on täällä ja suurin osa meistä haluaisi olla heti ruskea ja toivoo iholle pronssista lomahohtoa. Liian pitkä aika auringossa ilman suojaa vaarantaa kuitenkin terveytesi. Liiallinen altistuminen auringolle voi vahingoittaa ihoa pysyvästi ja jopa aiheuttaa syöpää. Jotta voit nauttia lomaihostasi ja ihosi pysyy terveenä, meillä on sinulle muutama vinkki:

DOS

Ota aurinkoa etukäteen

Jo ennen lomaa on hyödyllistä lähteä joka päivä muutamaksi minuutiksi auringossa ILMAN aurinkovoidetta. Näin ihosi tottuu aurinkoon hitaasti ja ilman polttamaa. Mutta ole varovainen: 10 minuuttia riittää alkuun - ja jos on liian kuuma sinulle, niin sitten varjoon. Näin kehosi tuottaa myös D-vitamiinia!

Kuori iho ennen lomaa

Ennen kuin aloitat, voit hemmotella ihoasi kuorivalla. Tämä poistaa kuolleet ihosolut ja tasoittaa niitä. Mitä tasaisempi ihon pinta, sitä tasaisempi iho!

Täydennä kosteusvarastoa

Riittävä juominen auttaa pitämään ihosi terveenä yhtä paljon kuin antamalla sille kosteuttavaa vartaloemulsiota. Sinun tulee tehdä tämä säännöllisesti - molemmat!

Kun ottaa aurinkoa

Rannalla tai uimajärvellä pätee ennen kaikkea seuraava: Jos sinulle tulee liian kuuma, mene pois auringosta! Muista siis pitää taukoja välissä, esimerkiksi kulman takana olevassa jäätelöbaarissa, ja pitää myös päätäsi suojassa hattua. Kun iho on palanut, paluuta ei ole, ja rehellisesti sanottuna auringonpolttama ei näytä erityisen seksikkäältä, vai mitä? Muuten, rusketut myös varjossa UV-säteilyn takia - vain hitaammin.

Älä unohda herkkiä alueita!

Pakkaa aina huulirasva, kun menet rannalle - sillä tuuli ja aurinko myös kuivattavat huulet nopeasti.

Auringonoton jälkeen

Viilennä ihoasi joka ilta ja anna sille riittävästi kosteutta. On parasta käyttää kosteuttavaa suihkugeeliä JA rauhoittavaa vartaloemulsiota yhdessä.

DONT'S

Tunteja "paistamista" suorassa auringossa

Liian paljon suoraa auringonvaloa tukee ihon ikääntymisprosessia. Tällaisille ihmisille syntyy helpommin ryppyjä, heillä on taipumus roikkua iho ja he ovat alttiita ikäpisteille. Vaikka olisit käyttänyt aurinkovoidetta, älä unohda päivittää suojasi - ja kyllä, myös vedessä olon jälkeen!

Urheilu ilman voidetta

Pyöräillessä tai lentopalloa pelatessa aurinko ei usein tunnu niin kuumalta, mutta palaa silti!

Rannalla nukkumassa

Kyllä, lomallakin juhlitaan mielellään ja se tulee vähän myöhemmin... Mutta krapulaa ei kannata nukkua rannalla, vaan omassa huoneessa. Tämä suojaa sinua epämiellyttäviltä yllätyksiltä, kuten auringonpolttamilta tai noloilta aurinkovoidekuvilta selässäsi. ;)

Ei ole väliä missä vietät lomasi, pidä hyvää huolta ihostasi - sillä sinulla on vain yksi ja tarvitset sitä loppuelämäsi. Meiltä löydät ihanan kosteuttavat suihkugeelit ja vartaloemulsiot - löydä suosikkisi mukaasi lomalle!

Lisäksi suosittelemme